Forberedelse

Det der kræves af dig som klient, er at du finder dit værste minde med den angst eller fobi du gerne vil af med. Det er meget vigtigt at det er dit allerværste minde, ikke dit første men dit værste. Du behøver ikke at fortælle mig om mindet, det er nok at du har det i dit sind.

Når vi går i gang med det terapeutiske arbejdet, og du har fundet dit allerværste minde, får jeg brug for at vide om du ser dit minde som en film, er der noget der bevæger sig, eller som et fotografi, hvor alt står stille.

Ligeledes vil jeg bede dig tænke på hvordan du gerne vil have det i stedet for dit minde, det skal være noget der er så normalt som muligt og ganske ufarligt.
Et eksempel kan være at jeg har en edderkoppefobi, men i stedet for at være bange når jeg ser edderkopper, så vil jeg gerne føle det som når jeg ser en sommerfugl eller en blomstereng.
Det er vigtigt at det du gerne vil føle, i stedet for edderkoppefobien, er fair, muligt og sandsynligt. Så du kan ikke erstatte mindet med følelsen af at du vinder 200 millioner kroner.

Jeg vil bede dig om at fryse dit minde i løbet af behandlingen. Når jeg beder om dig fryse dit minde betyder det at alt skal stå helt stille, der er inte der må bevæge sig. Ingen urviser der bevæger sig, elle noget der flytter på sig, det skal være helt stille!

Der vil være tidspunkter hvor du helst skal have dine øjne lukket og der vil være et tidspunkt hvor jeg taler meget hurtigt, det betyder ikke at du skal forsøge at følge med i min talestrøm, men bare lade den trænge ind i dit sind.